Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSvijetSvijetGrađevinski preduzetnik iz BiH suočava se sa optužbama za prevaru u Beču

Građevinski preduzetnik iz BiH suočava se sa optužbama za prevaru u Beču

Građevinski preduzetnik iz Bosne i Hercegovine stao je pred sud u Beču kako bi se suočio s optužbama da je prevario troje stanovnika Beča za iznos od 1,4 miliona eura. Prema izvještaju “Nezavisnih novina”, ovaj slučaj koji se proteže kroz godine konačno je stigao do sudskog epiloga.

Po optužbama, državljanin BiH (34) je vlasnik građevinske kompanije koja je prodala kuću u vrijednosti od 1,4 miliona eura. Jedan vlasnik je platio 607.500 eura za polovinu kuće, dok su drugi vlasnici, par, platili 780.000 eura za drugu polovinu. Međutim, problem leži u tome što kuća nema potrebne građevinske dozvole, a vlasnici su čak dobili nalog za rušenje.

Optužba tvrdi da je bh. državljanin znao da kuća nije izgrađena u skladu sa građevinskom dozvolom i da je sakrio tu informaciju od kupaca. Na današnjem ročištu, optuženi se branio tvrdeći da je kuća možda veća od one koja je navedena u dozvoli, ali da nema prevara. Također je rekao da se oslanjao na upravitelja gradilišta i da nije sam provjeravao dimenzije kuće.

Međutim, svjedoci koji su se pojavili na sudu, komšije iz okolnih kuća, tvrde da se golim okom moglo primijetiti da je kuća zapravo veća nego što je dozvoljeno i nije izgrađena u skladu s dozvolom. Sljedeće ročište zakazano je za dva mjeseca, kada će biti poznato kako će se završiti ova dugogodišnja saga.

Iako se čini da optuženi ima svoju stranu priče, dojava o nepravilnostima u vezi s građevinskim projektima mogu imati ozbiljne posljedice za reputaciju i buduće poslovanje i moguće SEO rangiranje njegove kompanije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -