Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeRegijaPokret Evropa sad: Partije koje ne vide saveznika mogu srušiti Vladu Crne...

Pokret Evropa sad: Partije koje ne vide saveznika mogu srušiti Vladu Crne Gore

Pokret Evropa sad (PES) saopćio je da partije koje ih ne vide kao saveznika imaju mogućnost da sruše Vladu Crne Gore zajedno s Demokratskom partijom socijalista (DPS).

PES, kao građanska partija koju sačinjavaju sve etničke i vjerske zajednice iz Crne Gore, ističe da se veoma principijelno i sa pijetetom odnosi prema svim žrtvama vođenih ratova. U saopštenju, ova partija ističe da poštuje sve rezolucije o genocidu usvojene u Skupštini Crne Gore i presude međunarodnih sudova koje su osnovane od strane Ujedinjenih nacija.

PES naglašava da će podržavati i ubuduće sve rezolucije koje iskazuju poštovanje prema nevino stradalim žrtvama, “nezavisno kojoj naciji ili religiji pripadaju.”

Međutim, PES odbacuje propagandu koja etiketira narode kao genocidne, ističući da to služi samo kao osnova za podrivanje zajedničke budućnosti. Podsjećajući na prošlost za koju nisu odgovorni, PES poručuje da neće dovoditi u pitanje evropsku budućnost Crne Gore.

“PES ne prihvata bilo čiju propagandu koja namjerno etiketira narode kao genocidne. Nećemo se vraćati na stare teme koje su dovele do odlaska desetina hiljada građana Crne Gore u inostranstvo. Umjesto toga, želimo izgraditi ljepšu perspektivu naše zemlje”, ističe PES.

Kao posljedica toga, PES poručuje da one političke partije koje ne vide građanski PES kao saveznika za izgradnju bolje perspektive zemlje imaju mogućnost da zajedno s DPS-om sruše Vladu i vrate Crnu Goru na stare teme koje su već izazvale odlazak velikog broja građana u inostranstvo.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -