Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeNajnovijeViolist Wladimir Kossjanenko i pijanistica Vesna Podrug Kossjanenko nastupaju na festivalu Majske...

Violist Wladimir Kossjanenko i pijanistica Vesna Podrug Kossjanenko nastupaju na festivalu Majske muzičke svečanosti

Violist Wladimir Kossjanenko i pijanistica Vesna Podrug Kossjanenko će biti zvijezde ovogodišnjeg festivala Majske muzičke svečanosti u Sarajevu. Duo će se predstaviti sarajevskoj publici u četvrtak, 16. maja u Galeriji Bosanskog kulturnog centra KS.

Na repertoaru će se naći neki od najpoznatijih kompozicija klasične muzike, uključujući Ciacconu iz Partite br. 2 J. S. Bacha, Adagio und Allegro op. 70 R. Schumanna, Sonata za violu i klavir op. 11/4 P. Hindemitha i izbor iz Suite Italienne iz baleta Pulcinella I. Stravinskog. Ova izuzetna kombinacija djela pružit će publici užitak u savršenoj interpretaciji ovog talentiranog dua.

Wladimir Kossjanenko je u proteklih 25 godina oduševio publiku širom Europe, Azije i Amerike sa svojim solističkim i kamernim koncertima. Sa više od 600 nastupa iza sebe, Kossjanenko je stekao reputaciju izuzetnog muzičara. Trenutno predaje violu i kamernu muziku na Univerzitetu u Splitu, gdje je i izabran za redovnog profesora.

Vesna Podrug Kossjanenko je također impresionirala svojim solističkim koncertima s različitim orkestrima i u poznatim koncertnim dvoranama kao što su Musikverein, Konzerthaus i Staatsoper u Beču. Trenutno predaje klavir na Umjetničkoj akademiji u Splitu kao redovni profesor.

Nastup ovog talentiranog dua ne treba propustiti, a ulaznice su već u prodaji. Budite dio ovog posebnog muzičkog događaja i prepustite se uzvišenom zvuku violine i klavira.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -