Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeRegijaCrna Gora podržava Rezoluciju o Srebrenici

Crna Gora podržava Rezoluciju o Srebrenici

Poslanik u Skupštini Crne Gore i bivši gradonačelnik Podgorice, Ivan Vuković, izjavio je da će podržati Rezoluciju o Srebrenici i da nema nikakve dileme u pogledu događaja koji su se desili u Srebrenici. Vuković je također naglasio da Crna Gora već priznaje nezavisnost Kosova.

Na sjednici Skupštine Crne Gore, Vuković je govorio o ovoj temi, a sada otvoreno poručuje da je vrijeme da se prekine s šutnjom. On ističe da vlada treba djelovati proaktivno i suočiti se s manipulacijama koje se čuju i u Bosni i Hercegovini.

“Nitko ne može tvrditi da je bilo koji narod genocidan. Svako ko izjavljuje da je neki narod genocidan, za mene je fašist. Istovremeno, svako ko slavi Ratka Mladića i Radovana Karadžića, također je fašist”, istakao je Vuković.

On je također istakao da nijedan Bošnjak nije izjavio da je srpski narod genocidan te da ti potezi predstavljaju zloupotrebu vlastitog naroda kako bi se sakrile njihove političke manipulacije.

“Važno je da Crna Gora jasno stane iza ove inicijative. Naša zemlja mora biti iznad toga i, stoga, ćemo podržati Rezoluciju o Srebrenici”, zaključio je Vuković.

Očekuje se da će ova izjava poslanika Ivana Vukovića pozitivno odjeknuti u Bosni i Hercegovini, ali i u Crnoj Gori. Ovom podrškom, Crna Gora pruža podršku žrtvama genocida u Srebrenici i šalje snažnu poruku da je vrijeme da se suočimo s prošlošću i osiguramo da se takvi zločini nikada više ne ponove.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -