Subota, 21 Septembra, 2024
HomeMuzikaMuzikaBaby Lasagne razočarao region na Eurosongu, kritike načina glasanja

Baby Lasagne razočarao region na Eurosongu, kritike načina glasanja

Hrvatska ali i cijeli naš region razočarani su zbog činjenice da Baby Lasagne, odnosno Marko Purišić, nije pobijedio na sinoćnjem izdanju Eurosonga. Unatoč tome što je predstavnik Hrvatske dobio najviše glasova od publike, ukupnu pobjedu odnio je predstavnik Švicarske, Nemo.

Nakon ove odluke, odmah su počele brojne kritike samog načina glasanja. Mnogi se pitaju kako je moguće da predstavnik koji je dobio najviše glasova od publike nije pobijedio. Ova situacija je ponovno probudila rasprave o transparentnosti i pravednosti glasanja na Eurosongu.

S druge strane, Nemo je osvojio simpatije publike svojim nastupom i porukom koju nosi. Nemo, koji je queer osoba, odlučio se za svoj nastup predstaviti celoj LGBTQIA+ zajednici. Njegov stav i podrška ovom dijelu populacije naišli su na odobravanje kod mnogih.

U Bosni i Hercegovini već se uspoređuje Nemo sa likom iz kultne sarajevske audicije, Simonidom Puhalom, kojeg je tumačio Admir Glamočak. Estetska sličnost između Nema i Puhalota nije promakla korisnicima Facebooka koji su počeli dijeliti njihove fotografije zajedno. Ovaj potez pokazuje koliko je Nemo fascinantan i zanimljiv publici ovog regiona.

Iako je Baby Lasagne razočarao region, njegov nastup i podrška publike dokaz su da je ostavio jak utisak na Eurosongu. Također, pobjeda Nema iz Švicarske pokazuje koliko je važno podržavati različitost i pridavati važnost LGBTQIA+ zajednici.

Pitanje načina glasanja na Eurosongu ostaje otvoreno, ali jedno je sigurno – Baby Lasagne je osvojio srca publike, dok je Nemo osvojio srca LGBTQIA+ zajednice i pokazao važnost prihvaćanja i podrške različitosti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -