Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeMuzikaMuzikaŠvicarski predstavnik Nemo osvaja 68. Eurosong sa pjesmom "The Code"

Švicarski predstavnik Nemo osvaja 68. Eurosong sa pjesmom “The Code”

Švicarski predstavnik Nemo je prošle noći trijumfalno pobijedio na 68. izdanju Eurosonga sa svojom pjesmom “The Code”. Nemo je osvojio ukupno 591 bod i završio na vrhu liste, ispred Hrvatske koja je osvojila drugo mjesto sa 547 bodova, te Ukrajine sa 463 bodova.

Na dodjeli nagrada u švedskom gradu Malmeu, Nemo je emotivno zahvalio svima, istaknuvši kako je ovaj događaj korak ka miru. Prošlogodišnja pobjednica Eurosonga, Lorin, predala mu je pobjedničku statuu.

Već po drugi put uvečer, Nemo je izveo pjesmu “The Code” na velikoj sceni Malme arene, ali ovaj put bez ikakvih specijalnih efekata. Publika je bila oduševljena i pružila mu veliki aplauz.

Nemo je izrazio zahvalnost svima koji su ga podržali i omogućili mu da ostvari ovaj veliki uspjeh na Eurosongu. Očigledno je da je njegova pjesma i nastup oduševio publiku i žiri, te je zasluženo odnio pobjedu.

Švicarska može biti ponosna na ovaj uspjeh, a Nemo će vjerovatno ostati zapamćen kao jedan od najboljih predstavnika ove zemlje na Eurosongu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -