Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeMuzikaMuzikaKoncert "Bijelog dugmeta" za 50. rođendan grupe oduševio Sarajlije

Koncert “Bijelog dugmeta” za 50. rođendan grupe oduševio Sarajlije

U subotu večer, Dom mladih u Sarajevu bio je epicentar zabave i dobre muzike. Legendarna grupa “Bijelo dugme” održala je slavljenički koncert povodom svog 50. rođendana, a karte za ovo događanje rasprodane su munjevitom brzinom.

Među posjetiocima koji su imali priliku uživati u nezaboravnoj atmosferi bili su i brojni poznati. Glumac Mirko Šenkovski, poznati reditelj Ademir Kenović, brat Zdravka Čolića – Dragan Čolić, vlasnik restorana “Baoli” Adis Junuzović, načelnik Općine Centar Srđan Mandić, fudbalska legenda Fuad Muzurović i premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk bili su samo neki od gostiju koji su prisustvovali velikom koncertu.

Svi prisutni zanijemili su od uzbuđenja kada su se čuli prvi taktovi kultne pjesme “Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac”. Atmosfera u Domu mladih bila je neopisiva, a publika je do zadnjeg tona pjevala zajedno sa Milom, Goranom i ostalim članovima benda. Koncert je trajao gotovo dva sata, a publici nije bilo dosta. Hitovi poput “Đurđevdan” i “Lipe cvatu” samo su neke od pjesama koje su izmamile suze i osmijehe.

Važno je napomenuti da su članovi “Bijelog dugmeta” željeli započeti svoju veliku slavljeničku turneju upravo u Domu mladih, mjestu gdje je sve počelo davne 1974. godine. Ovaj koncert bio je pravi prikaz strasti i ljubavi prema muzici koju je ova grupa donijela širom regiona.

Sarajlije su još jednom imale priliku da se prisjete starih, ali i osjete svežinu i energiju novog doba. Koncert “Bijelog dugmeta” za pamćenje definitivno će se dugo prepričavati, a očekuje se da će bend i dalje nastaviti sa svojim koncertnim aktivnostima i širiti ljubav prema muzici sa svojim brojnim fanovima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -