Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeMuzikaMuzikaSpektakl na otvorenom u četiri grada Bosne i Hercegovine povodom Dana Evrope

Spektakl na otvorenom u četiri grada Bosne i Hercegovine povodom Dana Evrope

Evropska unija u Bosni i Hercegovini i Garden of Dreams pripremaju spektakl na otvorenom u čast Dana Evrope. Organizatori su odlučili pokloniti ovaj događaj sarajevskoj publici, ali i stanovnicima Banja Luke, Mostara i Tuzle. Program će se simultano održati u sva četiri grada, a ulaz će biti potpuno besplatan za sve.

U centru grada u Sarajevu, na platou Pozorišta mladih, početak programa je zakazan za 19:30 sati. Izvođači koji će zabavljati publiku su španski maestro Henry Saiz, regionalno poznati dvojac After Affair i Diblecue Mirrar. Također, uz svjetske zvijezde, nastupit će i najbolji izvođači iz Bosne i Hercegovine, poput After Affair, Nebs Jacka i Andreja Jelića.

U Banja Luci, program će početi u 12:00 na Kastelu, uz nastup Oxe. U Mostaru, programa kreće u 19:00 u Omladinskom kulturnom centru Abrašević, uz Musumecija. U Tuzli, na Sonom trgu, zabava će započeti u 18:00, uz nastup regionalnog super benda Nipplepeople.

Dan Evrope je jedan od najvažnijih praznika Evropske unije, koji se tradicionalno obilježava zajedno sa građanima u Bosni i Hercegovini. Organizacija ovih događaja je rezultat saradnje i predanosti muzičkih festivala i organizacija iz BiH, uz podršku Evropske unije. Cilj je proslaviti ljubav, slobodu, različitost i zajedništvo, te istaknuti ulogu građana BiH kao nosilaca evropskih kulturnih vrijednosti.

Ulaz na sve događaje je besplatan, stoga je ovo prilika da svi zainteresirani uživaju u glazbi i dobrom društvu na otvorenom, u četiri različita grada. Ne propustite da prisustvujete ovom događaju koji obećava nezaboravne trenutke i slavi evropske vrijednosti.

Više informacija možete pronaći na službenim stranicama Evropske unije u BiH i Garden of Dreams.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -