Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeMuzikaMuzikaBijelo dugme održalo probu i večeralo uoči spektakla u Domu mladih

Bijelo dugme održalo probu i večeralo uoči spektakla u Domu mladih

Članovi legendarne rok grupe “Bijelo dugme” održali su uoči sutrašnjeg koncerta u Domu mladih u Sarajevu probu koja je oduševila prisutne. Nakon uspješne probe, Goran Bregović, Alen Islamović i ostatak ekipe odlučili su uživati u večeri u poznatom sarajevskom restoranu “Baoli”.

Očekivanja za ovaj koncert su ogromna, a ulaznice su rasprodane već neko vrijeme. Grupa “Bijelo dugme” ovim koncertom započinje svoju slavljeničku turneju koju organiziraju povodom 50. rođendana benda.

Zanimljivo je da su članovi benda željeli započeti koncert upravo iz Doma mladih, mjesta gdje je sve počelo 1974. godine. Atmosfera na probi bila je sjajna, a članovi benda ističu kako se raduju sutrašnjem koncertu. Prema informacijama koje je ekipa “Avaza” dobila, publika se može pripremiti na nezaboravan spektakl.

Bijelo dugme, jedan od najpoznatijih i najuticajnijih bendova sa prostora bivše Jugoslavije, prisutan je na sceni već pet decenija i do sada je ostavio dubok trag u domaćoj i regionalnoj muzici. Njihovi hitovi su klasici, a koncerti uvijek garantiraju nezaboravno iskustvo.

Koncert “Bijelog dugmeta” u Domu mladih obilježit će ne samo njihov jubilej, već i sjećanja na vremena kada su njihove pjesme bili zvuci revolucije i slobode. Sarajevo će večeras zasjati punim sjajem, a ljubitelji rok muzike sigurno neće propustiti priliku da budu dio ove ikonične turneje.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -