Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeMagazinAuto IndustrijaNovi BMW M4 CS obara rekorde na Nürburgring Nordschleife

Novi BMW M4 CS obara rekorde na Nürburgring Nordschleife

Samo nekoliko dana nakon premijernog predstavljanja, novi BMW M4 CS već privlači pažnju svojim impresivnim performansama na čuvenoj njemačkoj stazi Nürburgring Nordschleife. U videomaterijalu koji je objavljen može se vidjeti kako se verzija CS snašla na ovom izazovnom krugu.

M4 CS je uspijeo preći 20,76 kilometara dugu stazu za samo 7 minuta i 21,99 sekundi, postavši drugi najbrži produkcijski model BMW-a na ovoj stazi. Jedino što ga je nadmašilo je brojčano ograničeni M4 CSL, koji je ostvario vrijeme kruga od 7 minuta i 20,20 sekundi. Ipak, razlika u vremenima između ova dva modela smatra se zanemarljivom, s obzirom na značajno veću cijenu CSL verzije.

Upravljačem M4 CS-a na Nürburgringu je bio nepoznati vozač, ali stručnjaci naglašavaju da bi njegovo vrijeme moglo biti još bolje da je prihvatio veći rizik na određenim dijelovima staze. Bez obzira na to, M4 CS je impresionirao svojom vožnjom i pokazao koliko je dobro konstruiran za brze i zahtjevne zavoje.

Pod haubom M4 CS-a se nalazi trolitarski linijski 6-cilindarski biturbo motor, koji razvija snagu od 550 konjskih snaga. Ovaj automobil ubrzava od 0 do 100 km/h za samo 3,4 sekunde i postiže maksimalnu brzinu od elektronski ograničenih 302 km/h. Proizvodnja ovog automobila počinje u julu, a mnogi već jedva čekaju da ga isprobaju na putevima diljem svijeta.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -