Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeMuzikaMuzikaBaby Lasagna osvojio publiku na Eurosongu sa pjesmom "Rim Tim Tagi Dim"

Baby Lasagna osvojio publiku na Eurosongu sa pjesmom “Rim Tim Tagi Dim”

Baby Lasagna, poznat kao Marko Purišić, uspio je osvojiti publiku na ovogodišnjem Eurosongu svojom pjesmom “Rim Tim Tagi Dim”. Njegova originalna i šaljiva pjesma privukla je mnogo pažnje i bila nagrađena gromoglasnim aplauzima i ovacijama u Malmo Areni.

Pjesma “Rim Tim Tagi Dim” nastala je u Baby Lasagninoj spavaćoj sobi. On sam je napisao tekst i komponovao muziku inspirisan masovnim odlaskom mladih iz Hrvatske u potrazi za boljim prilikama u inostranstvu. Tema pjesme, iako ozbiljna, je obrađena na šaljiv i bezbrižan način.

Baby Lasagna je već neko vrijeme prvi na kladionicama koje predviđaju pobjednika Eurosonga. Njegova popularnost raste, a jutros su mu šanse za pobjedu porasle na 32 posto. Oduševljenje publike i medijska podrška doprinose Baby Lasagninom uspjehu na ovom prestižnom muzičkom takmičenju.

Zanimljivo je napomenuti da Baby Lasagna nije bio prvobitni izbor za ovogodišnje izdanje Dore, izbora za predstavnika Hrvatske na Eurosongu. Međutim, zbog odustajanja pjevačice Zsa Zsa, Baby Lasagna je dobio priliku i to iskoristio na najbolji mogući način – pobjedom na Dori.

Očekuje se da Baby Lasagna nastavi sa sjajnim nastupima i impresionira publiku na glavnom događaju Eurosonga. Publika širom Evrope već ima visoka očekivanja od ovog talentovanog mladog pjevača i njegove hit-pjesme “Rim Tim Tagi Dim”.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -