Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogomet"Željo želi riješiti opstanak protiv Tuzle Cityja"

“Željo želi riješiti opstanak protiv Tuzle Cityja”

Fudbalski klub Željezničar večeras će se sastati sa ekipom Tuzla Cityja na stadionu Grbavica sa ciljem da ostvare važnu pobjedu. Ukoliko uspiju da savladaju ovog rivala, to bi značilo rješenje svih briga o opstanku u jednoj od najtežih sezona nakon rata.

U ovom trenutku, Plavi tim ima šest bodova više od Tuzla Cityja, koji se nalazi u zoni ispadanja. Pobjedom bi Željezničar imao bolji međusobni omjer i nedostižan bi bio u finišu sezone. Ukoliko postignu pobjedu večeras, opstanak Željezničara ne bi ovisio o rezultatima ostalih ekipa u aktuelnom kolu.

Tuzla City će, s druge strane, pokušati ostvariti pobjedu kako bi uhvatio korak u trci za opstanak sa Igmanom i GOŠK-om, koji su trenutno četiri, odnosno pet bodova ispred. Trener Željezničara, Hajrudin Dino Đurbuzović, ističe da je ekipa spremna i fokusirana te da će ući u utakmicu sa puno ozbiljnosti i opreza.

Pored ovog meča, večeras će se odigrati i utakmice između Veleža i Zrinjskog, oba tima će biti domaćini u Mostaru, ali u razmaku od dva i po sata.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -