Petak, 22 Novembra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeGastro KutakZamijenite čokoladnu glazuru šlagom u svojim receptima

Zamijenite čokoladnu glazuru šlagom u svojim receptima

Da li ste znali da umjesto čokoladne glazure možete koristiti šlag? Ako želite malo drugačiji okus i teksturu na svom kolaču, šlag je odlična zamjena za klasičnu glazuru.

Sastojci za ovaj recept su veoma jednostavni i vjerovatno ih već imate u svojoj kuhinji. Trebat će vam 600 mililitara mlijeka, dvije vrećice pudinga od čokolade, šest kašika sitnog šećera, 100 grama margarina, 300 grama keksa, 150 grama čokolade za kuhanje i tri kašike ulja.

Postupak je jednostavan. Prvo skuhajte puding od čokolade prema uputstvima na pakovanju. Zatim, dok je još vruć, dodajte margarin i miješajte dok se potpuno ne otopi i sjedini sa pudingom. Ostavite mješavinu da se malo ohladi.

Dok se puding hladi, izmrvite keks u sitnije komade i stavite ga u veću posudu. U posebnom loncu otopite čokoladu za kuhanje zajedno sa uljem. Kada se čokolada potpuno otopi, prelijte je preko izmrvljenog keksa i dobro promiješajte.

Nakon što se puding ohladio, lagano ga dodajte u smjesu sa keksom i čokoladom. Sve dobro izmiješajte, a zatim oblikujte smjesu u veličinu i oblik željenog kolača. Ostavite da se ohladi i stvrdne.

Kada je kolač potpuno ohlađen i stvrdnuo, premažite ga šlagom. Ovo će mu dati svježinu i mekanu teksturu koju će vaši gosti sigurno voljeti. Šlag možete nanijeti ravnomjerno po cijeloj površini kolača ili ga dekorativno upotrijebiti za kućni dizajn.

Ovaj zamjenski recept je savršen za one koji nisu ljubitelji čokoladne glazure, ali žele nešto slično i ukusno. Osim što je jednostavan za napraviti, rezultirat će savršenim kolačem za sve prilike, od rođendanskih proslava do običnog popodnevnog čaja.

Probajte ovu zamjenu sljedeći put kada budete pravili kolač, i sigurno nećete biti razočarani. Uživajte u novom, osvježavajućem okusu i oduševite svoje goste!

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -