Četvrtak, 21 Novembra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeGastro KutakUkusni Sarajevski Sahan: Kako Pripremiti Ovu Specijalitetu

Ukusni Sarajevski Sahan: Kako Pripremiti Ovu Specijalitetu

Uvod u Sarajevski Sahan

Sarajevski sahan je tradicionalno jelo koje se sastoji od raznog povrća i faširanog mesa. Ovaj specijalitet privlači pažnju svojim bogatim ukusima i mirisima. Savršen je za obiteljske ručkove ili posebne prilike.

Sastojci za Sarajevski Sahan

Za pripremu ovog specijalnog jela potrebno je:

  • 20 dkg paradajz pirea
  • 50 dkg crnog luka
  • 70 dkg svježe paprike
  • 20 dkg raštike
  • 1 kg svježeg paradajza
  • 5 g mljevenog bibera
  • 1 kg mljevene junetine

Priprema Sarajevskog Sahana

Priprema počinje s povrćem. Tikvice, paprike, raštiku, crni luk i paradajz napunite faširanim mesom, rižom i začinima po želji. Važno je kuhati svako povrće posebno, dok se paradajz treba ispeći u pećnici.

Nakon toga, crvenu papriku i paradajz pire prepržite na masnoći i dodajte supu koja se koristi za kuhanje povrća. Punjeno povrće prelijte saftom, koji je prethodno pripremljen, i kuhajte još pet minuta.

Serviranje Jela

Sarajevski sahan se obično servira s pavlakom. Ovaj recept će oduševiti sve ljubitelje tradicionalne bosanske kuhinje.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -