Nedjelja, 24 Novembra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeGastro KutakUčesnici se suočili s izazovima italijanske kuhinje: Sead Bojić izbija u prvi...

Učesnici se suočili s izazovima italijanske kuhinje: Sead Bojić izbija u prvi plan

Izazov u italijanskoj kuhinji

U novoj epizodi popularnog kulinarskog takmičenja, učesnici su dobili izazov pripreme klasičnih jela italijanske kuhinje. Njoke, tjestenina i rižoto bili su glavne teme ovog izazova.

Pobjednici iz različitih timova

Pobjednik prethodnog izazova, Sergio, odabrao je namirnice za sve timove. Tim chefa Marija pripremio je njoke s gorgonzolom, krompirom i muškatnim oraščićem. Na drugoj strani, Stjepanov tim odlučio se za tjesteninu s maslinovim uljem i bosiljkom.

U međuvremenu, Goranov tim radio je na rižotu s arborio rižom, brie sirom i bijelim vinom. Iako su ovi timovi uložili veliki trud, šest kandidata završilo je u stres testu.

Sead Bojić briljira

Među takmičarima iz BiH, istaknuo se Sead Bojić, čije jelo “Ružica si bila” oduševilo je žiri. Njegovi ravioli u obliku ruže punjeni su posnim sirom i vrganjem, uz kremu od shiitake gljiva i pire od boba.

Seadov put do kuhinje

Sead Bojić je prehrambeni tehničar koji je osnovnu i srednju školu završio u Sarajevu. Iako je trenirao nogomet u Želježničaru, ozljede su ga spriječile da ostvari svoje sportske snove.

Ipak, otkriće kuhanja pretvorilo se u njegov pravi životni put. Sead smatra da je kulinarstvo njegov poziv i s oduševljenjem se suočava s novim izazovima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -