Utorak, 2 Jula, 2024
HomeGastro KutakTri savjeta za savršene kokice koje će vam se topiti u ustima

Tri savjeta za savršene kokice koje će vam se topiti u ustima

Naravno da volite kokice! Ko ne voli? Ali jeste li ikada željeli napraviti savršeno hrskave i mekane kokice kod kuće? Donosimo vam tri jednostavna, ali ključna savjeta za postizanje upravo takvog rezultata.

Prvi savjet je rastopiti maslac i uliti ga u raspršivač za ulje. Zatim, poprskajte kokice koje ste stavili u veću posudu. Ta mala količina maslaca će im dati bogat i sočan okus. Ne zaboravite promiješati kokice kuhačom kako bi se maslac ravnomjerno rasporedio po njima.

Drugi savjet je otklopiti poklopac prilikom pečenja kokica. Na taj način će u unutrašnjost šerpe ulaziti dovoljno zraka, što je presudno za postizanje hrskave vanjštine. Nemojte brinuti o mogućem neredu, jer će se većina kokica zadržati unutar šerpe.

Treći savjet je ne čekati da zadnje zrno kukuruza pukne prije vadjenja kokica iz šerpe. Naime, ako to uradite, ostale kokice će zagorjeti, dok će one ispod ostati nedovoljno pečene. Izvadite kokice iz šerpe čim su gotove i pripremite se za pravu poslasticu.

Bonus savjet koji vam pružamo je mogućnost dodavanja papra kokicama, pored tradicionalne soli. Ova mala promjena u začinima daje im dodatnu dimenziju okusa.

Uživajte u svom omiljenom kino zalogaju u vlastitom domu uz savršene kokice koje će vam se topiti u ustima. Prijatno!

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -