Petak, 5 Jula, 2024
HomeGastro KutakTri koraka do savršenih hrskavih pečenih krumpira, otkrila profesionalna kuharica Marzia

Tri koraka do savršenih hrskavih pečenih krumpira, otkrila profesionalna kuharica Marzia

Profesionalna kuharica Marzia, poznata po svom TikTok računu pod imenom Little Spice Jar, nedavno je otkrila tri jednostavna koraka za savršene hrskave pečene krumpire. Ono što je najbolje, za ovaj recept potrebna su vam samo dva dodatna sastojka.

Prvi korak je odabrati pravu vrstu krumpira. Marzia preporučuje crvenkasti krompir koji je škroban, jer će biti dodatno hrskav kada se peče u pećnici. Ova vrsta krumpira zadržava svoju strukturu i neće postati gnjecav.

Drugi korak je ključan za dobivanje hrskave površine na krumpiru. Kada kuvate krumpir, dodajte sodu bikarbonu u vodu. Alkalna voda pomaže razgraditi površinu krumpira i stvaranje više pukotina koje će se posmeđiti u pećnici. Ovaj trik daje nevjerovatnu teksturu hrskavim pečenim krumpirima.

Treći korak je dodavanje malo gheeja ili pačje masti prije pečenja. Ovi proizvodi imaju “višu tačku dimljenja”, što znači da možete peći krumpir na višoj temperaturi bez straha od zagaranja. Ghee ili pačja mast također dodaju bogat i punoćustan okus krumpirima.

Na kraju, Marzia preporučuje da premazujete krumpire maslacem s bijelim lukom. Ovaj korak je neobavezan, ali dodaje prekrasan okus krumpirima i daje im dodatnu aromu.

Isprobajte ove tri koraka kada budete pravili pečene krumpire i uživajte u hrskavoj i ukusnoj poslastici koju je preporučila profesionalna kuharica Marzia.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -