Upoznajte Spaghetti aglio e olio
Spaghetti aglio e olio je tradicionalno talijansko jelo koje potiče iz siromašnih ruralnih područja Italije. Ovo jednostavno jelo nastalo je pod motom “ukusno sa što manje sastojaka”. Danas, ovo jelo ne samo da se priprema u Italiji, već je postalo popularno širom svijeta.
Jednostavna priprema i ukusni sastojci
Jedna od glavnih prednosti spaghetti aglio e olio je njegova jednostavna priprema. Kako bi pripremili obrok za dvije osobe, potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 200 g špageta
- 3 kašike maslinova ulja
- 3-4 češnja bijelog luka, sitno rezanog
- Pola male čili papričice, sitno rezane (po želji)
Kratak vodič za pripremu
Priprema ovog jela je iznimno brza. Prvo skuhajte špagete u slanoj vodi. Dok se špageti kuhaju, zagrijte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte sitno rezani bijeli luk i čili papričicu, pa pržite dok ne postanu zlatno smeđi.
Nakon što su špageti gotovi, pomiješajte ih sa pripremljenim uljem i začinima. Sve dobro promiješajte i vaš obrok je spreman za posluživanje!
Zašto odabrati Spaghetti aglio e olio?
Ovo jelo je savršeno za one koji traže brz, hranjiv i ukusan obrok. Spaghetti aglio e olio je idealan izbor za svaku priliku, bilo da ste kod kuće ili na putu. Njegov jednostavan recept omogućava vam da ga lako pripremite sa sastojcima koje imate kod kuće.