Stigla je omiljena sezona tikvica, povrća koje obožavamo u raznim jelima. Od salata do kuhanih jela, opcije su brojne. Tikvice su ukusne, hranjive i niskokalorične, što ih čini savršenim izborom za lagane obroke.
Nutritivne vrijednosti tikvica
Tikvice su bogate vlaknima, vitaminima C i A, kao i kalijem. S obzirom na svoj niskokaloričan sadržaj, idealne su za mršavljenje i zdravu prehranu. Osim što pomažu u regulaciji glukoze u krvi, imaju i antioksidativna svojstva koja su korisna za srce i probavni sustav.
Jednostavni recepti za pripremu tikvica
U nastavku su neki od jednostavnih recepata koje možete isprobati:
Kuhane tikvice s umakom od avokada
Potrebni sastojci su 2 tikvice, maslinovo ulje, sol i papar. Za umak, pripremite avokado, limun, jogurt i češnjak. Nakon pripreme, tikvice prelijte umakom i uživajte.
Veganske okruglice od tikvica i slanutka
Za ovaj recept, kombinirajte slanutak, češnjak, zobene pahuljice i suhe začine. Oblikujte loptice i pecite ih u pećnici. Poslužite s kuhanom tjesteninom.
Kremasta juha od tikvica
Pržite luk i češnjak, dodajte tikvice i krumpir, a zatim temeljac. Blendajte do glatke teksture i poslužite toplo.
Explore the many delicious possibilities of zucchini this season. Ove pripremljene recepte možete lako prilagoditi svom ukusu.