Uvod u recept
Torta od breskvi je savršen izbor za ljetne dane. Uz recept koji je pronađen na blogu Julie Marie, možete uživati u ukusnoj poslastici. Ovaj recept zahtijeva mikser i kalup za tortu promjera 23 cm, obložen papirom za pečenje.
Sastojci za tortu od breskvi
Za pripremu ovog slasnog sloja od breskvi potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 8 breskvi
- 4 kašike granuliranog šećera
- 1 ¼ kašičice mljevenog cimeta
Kako pripremiti tortu
Prvi korak je priprema breskvi. Operite ih, zatim ih prerežite na pola i uklonite koštice. Breskve narežite na tanke kriške. Uključite mikser i u posudu stavite breskve, šećer i cimet. Miješajte dok se sastojci dobro ne sjedine.
Pečenje torte
Stavite smjesu u pripremljeni kalup. Pećnicu zagrijte na 180°C. Tortu pecite 30-40 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju. Nakon što je pečena, ostavite je da se ohladi. Poslužite je uz šlag ili sladoled.
Završne misli
Ova torta od breskvi je jednostavna za pripremu i savršena za svaku priliku. Uživajte u njenom osvježavajućem okusu!