Ovaj jednostavan recept za zdravi vrtlog povrća će vas osvojiti svojim ukusom i nutritivnim bogatstvom. Kelj, svježi špinat i bijeli grah su glavni sastojci ovog chaud pote koje ćete poželeti da pripremite iznova i iznova.
Uz svega par sastojaka i par jednostavnih koraka, možete napraviti ukusan obrok koji je bogat proteinima i vlaknima. Za pripremu ovog recepta, trebat će vam vezica kelja, vezica svježeg špinata, konzerva ocijeđenog bijelog graha, bijeli luk, temeljac od povrća i voda.
Prvo, u velikom loncu pomiješajte vodu i temeljac od povrća te stavite da se kuha na srednje jakoj vatri. Zatim ogulite i nasjeckajte bijeli luk te ga dodajte u lonac. Nasjeckajte kelj na velike komade, uključujući i stabljike, te ga također ubacite u lonac kada tekućina zakuha.
Nakon toga, dodajte ocijeđeni bijeli grah u lonac i ostavite da se kuha tri do pet minuta, sve dok kelj ne počne vene. Kada je kelj blago skuhani, dodajte svježi špinat i odmah isključite vatru. Štapnim mikserom, izmiksajte cijelu smjesu kako bi dobili glatku konzistenciju.
Nakon toga, ostavite da se smjesa malo ohladi prije nego je poslužite. Možete je poslužiti uz svježi kruh ili dodati kao umak preko tjestenine. Sigurni smo da će vas oduševiti njen bogat ukus i zdravstvene beneficije.
Ovaj recept je odličan izbor za sve koji žele u svoju prehranu uvrstiti više povrća. Kelj je bogat vitaminom K, A i C, kao i vlaknima i antioksidansima. Špinat je također izvor vitamina i minerala, dok bijeli grah pruža zdrave proteine.
Isprobajte ovaj recept već danas i uživajte u zdravom obroku koji će vas napuniti energijom i hranjivim sastojcima.