U potrazi za novim idejama za pripremu ukusnih jela? Danas vam predstavljamo recept za juneće šnicle s povrćem koji će vas oduševiti svojim jednostavnim pripremom i fantastičnim okusom.
Za ovaj recept će vam biti potrebni sljedeći sastojci: pola kilograma junećih šnicli, 2 glavice crnog luka, 2 mrkve, 2 veća krompira, 3 čehna bijelog luka, 150 ml neutralne pavlake, so, biber, 2 kašike brašna, peršun i ulje.
Priprema jela je veoma jednostavna. Prvo isjecite meso na šnicle i izlupajte ga kuhinjskim čekićem. Posolite, pobiberite, pa uvaljajte u brašno. Zatim pržite meso na ulju s obje strane i izvadite šnicle. U istom tiganju ispržite sitno isjeckan luk i dodajte mrkvu.
Vratite meso u tiganj, dodajte malo vode i kuhajte na tihoj vatri oko sat vremena. Isjeckajte krompir na krupnije kocke i stavite ga zajedno s mesom i povrćem. Kada je voda skoro isparila, a meso omekšalo i krompir skuhan, dodajte pavlaku. Za kraj, po želji možete dodati sjeckani peršun za svježinu.
Ovaj recept je idealan za sve ljubitelje mesa i povrća. S junećim šniclama, lukom, mrkvom i krompirom, ovaj obrok će svakako zadovoljiti sva vaša čula. Također, možete ga poslužiti uz omiljenu salatu ili prilog po želji.
Isprobajte ovaj fantastičan recept i uživajte u ukusu junećih šnicli s povrćem koje će vas oduševiti svojom jednostavnom pripremom i fantastičnim okusom. Sigurno ćete željeti da ga spremite ponovo i ponovo.
Nemojte čekati, okusite ovo savršeno jelo već danas!