Mnogi iskusni kuhari preferiraju kuvanje krompira u mlijeku jer na taj način postaje mekan, ali se ne raspada. Ako želite da pripremite ukusan prilog za ručak, evo kako to možete uraditi.
Potrebno je samo 800 grama krompira i 400 mililitara mlijeka. Prvo, ogulite krompir i narežite ga na četvrtine. Stavite ga u lonac i kuhajte u vodi otprilike 10 minuta. U međuvremenu, zagrijte mlijeko.
Nakon 10 minuta, iscedite krompir i prelijte ga zagrijanim mlijekom. Dodajte malo soli, promiješajte i kuhajte ga poklopljenog na laganoj vatri otprilike 20 minuta. Skinite poklopac da mlijeko malo ispari.
Ako želite da krompir dobije bogatiji okus, možete dodati i malo maslaca. Kuhajte još pet minuta, zgnječite ga viljuškom ili gnječilicom i poslužite.
Ovaj ukusni prilog je sjajan izbor za sve vrste mesa ili kao samostalno jelo s nekim salatom. Isprobajte ovaj jednostavan, ali ukusan recept i uživajte u kremastom krompiru.
Prijatno i dobar tek!