Nutricionizam i zdravlje
John Summer, američki nutricionist, istražuje prednosti maslina i maslinovog ulja. On savjetuje sportaše, menadžere i roditelje o komplementarnim terapijama. Preporučuje masline zbog njihovih zdravstvenih dobrobiti.
Razgradnja masti i mršavljenje
Maslinovo ulje potiče razgradnju masti unutar masnih stanica. Tako se lakše oslobađate trbušnih masnoća i smanjuje se otpornost na inzulin. Istraživanja pokazuju da ljudi koji konzumiraju više maslinovog ulja imaju niži unos kalorija i manji rizik od pretilosti.
Antioksidanti i zaštita od raka
Masline sadrže antioksidanse i protuupalne tvari. Ove komponente pomažu u zaštiti od raka, jer se bore protiv hroničnog oksidativnog stresa i upale. Ovo je posebno važno za prevenciju ozbiljnih oboljenja.
Briga o koži
Crne masline su bogate masnim kiselinama i antioksidansima. One hidratiziraju i štite kožu. Vitamin E prisutan u maslinama štiti kožu od UV zračenja, čime se smanjuje rizik od raka kože i preranog starenja.
Zdravlje očiju i energija
Jedna šolja maslina sadrži 10% preporučene dnevne vrijednosti vitamina A. Ovaj vitamin je ključan za zdravlje očiju, a poboljšava noćni vid. Također, masline su bogate željezom, što je važno za pravilnu cirkulaciju i dovoljno kisika u tijelu.