Četvrtak, 4 Jula, 2024
HomeGastro KutakOtkriven savršeni trik slavnog kuhara za savršeno skuhanu tjesteninu

Otkriven savršeni trik slavnog kuhara za savršeno skuhanu tjesteninu

Slavni kuhar Gordon Ramsay nedavno je otkrio jednostavan trik koji garantuje savršeno skuhanu tjesteninu. Iako mnogi skeptici sumnjaju u ovu metodu, Ramsay tvrdi da je upravo ona ključna za postizanje bogatog i ukusnog okusa.

Prema Ramsayu, pravilan proces kuhanja tjestenine može biti izazovan, ali ključ je u pravilnom praćenju vremena kuhanja koje je navedeno na pakovanju. Priprema tjestenine zahtijeva podešavanje vatre na srednje jaku temperaturu i postavljanje velikog lonca vode.

Jedan od Ramsayevih savjeta je da se prije dodavanja tjestenine u vodu, voda proključa, a zatim se dodaju začini poput soli, bibera i kašike maslinovog ulja. Ovaj dodatak pruža bogatiji i osvježavajući ukus, a Ramsay kaže da je važno pratiti proporcije začina kako bi se postigao savršen balans.

Ono što je možda najzanimljiviji dio ovog trika jeste Ramsayeva preporuka da se jedan dio tjestenine ostavi cijeli u loncu i pusti da se rastopi u vodi umjesto da se prepolovi. Ovo će rezultirati kremastom konzistencijom umaka kada se tjestenina pomiješa sa ostalim sastojcima.

Nakon što je tjestenina kuhana, treba je iscjediti i dodati još malo soli, bibera i maslinovog ulja. Ramsay ističe da će zahvaljujući maslinovom ulju tjestenina ostati odvojena i neće se lijepiti.

Iako se mnogi sumnjičavo odnose prema ovim dodacima prilikom kuhanja tjestenine, Ramsay tvrdi da upotrebom soli, bibera i maslinovog ulja tjestenina postaje ukusnija i nudi vrhunski gastronomski doživljaj. Stoga, ako želite impresionirati svoje goste ili jednostavno uživati u savršenoj tjestenini, isprobajte Ramsayev trik i doživite pravu eksploziju okusa.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -