Posljednji pozdrav prijatelja i saradnika
Svijet kulinarstva danas tuguje zbog odlaska istaknutog kuhara Prcića. Njegovi prijatelji i saradnici opraštaju se putem društvenih mreža. Među njima je i poznati frizer Elvir Bajrić, koji je podijelio zajedničku fotografiju sa Prcićem, uz emotivnu poruku: “Moj Midoni”.
Obrazovanje i karijera
Prcić je svoju karijeru započeo 1970-ih godina u Italiji, Švicarskoj i Francuskoj. Po završetku školovanja, stekao je diplome na kulinarskom fakultetu i fakultetu menadžmenta hotela u Njemačkoj. Ova edukacija pružila mu je temelj za uspješnu karijeru.
Kuhanje za poznate ličnosti
T tokom svoje bogate karijere, imao je privilegiju kuhati za mnoge poznate ličnosti. Njegovi gosti bili su Francois Mitterand i George Bush stariji. Ovaj uspjeh ga je odveo na vrh evropskog kulinarstva.
Članstvo u Uniji evropskih kuhara
Prcić je prije više od 20 godina bio uvršten na listu 200 najboljih kuhara u Evropi. U jednom intervjuu, istakao je kako mu je to priznanje posebno važno. Smatrao je da je teško održati visok standard u prehrambenoj industriji.
Filozofija kuhanja
U svojim izjavama, Prcić je naglašavao važnost posvećenosti svakom detalju u kuhinji. Vjerovao je da pravi kuhar ne treba iznositi začine na stol, jer bi trebali biti savršeno začinjeni već prije posluživanja. Ova filozofija usmjerila ga je ka vrhunskim rezultatima u njegovoj karijeri.