Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinFilm/TVLuke Perry i Shannen Doherty: Priča o prijateljstvu koje je oblikovalo "Beverly...

Luke Perry i Shannen Doherty: Priča o prijateljstvu koje je oblikovalo “Beverly Hills, 90210”

Popularna TV serija “Beverly Hills, 90210” koja je obilježila 90-e godine, donijela je svijetu ne samo tinejdžerske intrige i glamur Kalifornije, već i nezaboravne likove koje su tumačili Jason Priestley, Shannen Doherty i Luke Perry. Ova serija je stvorila pravu senzaciju, u kojoj je posebno intrigantna bila veza između Brenne (Doherty) i Dylana (Perry).

Dok su njihovi likovi izazivali lavinu emocija kod obožavatelja, isto tako su i njih dvoje stvarali čvrsto prijateljstvo izvan ekrana. Luke Perry je često hvalio Shannen Doherty i njenu izvanrednu glumačku vještinu, te ju je nazvao “stvarno dobrom glumicom”. Međutim, Doherty je odbacila glasine o romansi između njih, tvrdeći da je njihov odnos bio kao odnos brata i sestre.

Nakon četiri sezone, Doherty je napustila seriju, a prošle godine je javno dijagnosticirana s rakom dojke. U vrijeme njenog liječenja, Luke Perry je stao u odbranu svoje bivše kolegice, nazivajući je hrabrom borkinjom. Njih dvoje su očigledno bili bliski, ali Perry je kasnije otkrio da još nisu razgovarali o njenom zdravstvenom stanju.

Nažalost, Luke Perry nije dočekao da ponovno vidi svoju prijateljicu na okupljanju zvijezda serije “Beverly Hills, 90210”. U veljači ove godine, Perry je pretrpio moždani udar i umro u 52. godini. Shannen Doherty je izrazila svoju tugu putem Instagrama, nazivajući Perrya svjetlom u svom životu.

Luke Perry i Shannen Doherty su ostavili neizbrisiv trag u svijetu televizije i ostaće upamćeni kao ikone serije “Beverly Hills, 90210”, ali i kao prijatelji izvan ekrana.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -