Kuhati savršeno svilenkastu rižu može biti izazov, ali HuffPost ima rješenje. Kako navode, dodatak limunovog soka prije prokuhavanja riže može donijeti izvanredne rezultate.
Riža se stavlja u šerpu s vodom, a neposredno prije prokuhavanja trebate dodati malo svježe iscijeđenog soka od limuna. Ovaj trik ne samo da sprečava zgrudnjavanje riže, već čini zrna svijetlijima i poboljšava njihovu teksturu.
Ako nemate limun pri ruci, možete isprobati i drugi trik. Dodajte samo malo ulja u vodu prije nego što proključa, što će pomoći da se riža razbije i dobije lijepu teksturu.
Postavlja se pitanje je li oprati rižu prije kuhanja. Prema studiji objavljenoj u ScienceDirect, proces pranja ne utječe na ljepljivost ili tvrdoću riže. Međutim, preporučuje se ispiranje zbog potencijalne prisutnosti prašine, insekata ili čestica plastike.
Istraživanje je pokazalo da se do 20 posto plastike može isprati iz sirove riže pranjem, što je posebno važno s obzirom na sve veću upotrebu plastike u prehrambenoj industriji.
Isprobajte ove korisne savjete i uživajte u savršenoj svilenkastoj riži za svoje obroke!