Petak, 22 Novembra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeLjepotaKako Upalna Prehrana Utječe na Mozak: Stručni Savjeti

Kako Upalna Prehrana Utječe na Mozak: Stručni Savjeti

Utjecaj Upale na Mozak

Mozak je veoma osjetljiv na upalu. Ova stanja mogu narušiti njegovo normalno funkcioniranje. Upala može doprinijeti raznim poremećajima mentalnog zdravlja, kao i kognitivnom padu.

Namirnice Koje Mogu Poremetiti Zdravlje

Određene namirnice, posebno one bogate rafiniranim šećerima, nezdravim mastima i umjetnim aditivima, mogu potaknuti upalu u tijelu. Hronična upala može povećati rizik od neurodegenerativnih bolesti, uključujući Alzheimerovu bolest.

Tri Namirnice Koje Treba Izbjegavati

Neuronaučnik Robert Love, popularan na TikToku, ističe tri namirnice koje bi trebali smanjiti. To su rafinirani šećer, ulja iz sjemenki i bjelanjci, koji mogu negativno utjecati na mozak.

Rafinirani Šećer i Njegovi Rizici

Love naglašava da prehrambena industrija koristi različite nazive za šećer. To otežava praćenje stvarne konzumacije. “Prerađeni šećer je užasan za vaš mozak. Doprinosi dijabetesu tipa 2, koji predstavlja glavni faktor rizika za Alzheimerovu bolest”, navodi Love.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -