Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeGastro KutakKako pripremiti ukusni povrtni đuveč s mesom

Kako pripremiti ukusni povrtni đuveč s mesom

Sastojci za pripremu đuveča

Za pripremu ukusnog povrtnog đuveča s mesom, neophodni su sljedeći sastojci: tri glavice crnog luka, tri čena bijelog luka, jedan komad mladog luka, 300 grama crvene i 300 grama zelene paprike, pet krompira, 500 grama mladog paradajza, četiri do pet mrkvi, dva do tri patlidžana, 500 grama telećih šnicli, 500 grama pasiranog paradajza, 150 grama riže, 70 mililitara ulja, so, biber, tucana i ljuta tucana paprika.

Koraci za pripremu

Prvo, isjeckajte crni i bijeli luk, krompir i paprike. Stavite ih u posudu. Isjeckajte i paradajz, teleće šnicle i patlidžan te ih smjestite u odvojene posude.

U većoj šerpi zagrijte ulje i ispržite crni i bijeli luk. Dodajte teleće šnicle i paradajz te pržite pet minuta. Zatim dodajte crvenu i zelenu papriku, kao i pasirani paradajz. Kuvajte još 10 minuta.

Dodavanje povrća i kuhati

Nakon pribavljenog vremena, ubacite krompir u šerpu. Kada prođe dodatnih 10 minuta, dodajte mladi luk, mrkvu i patlidžan. Sve dobro izmiješajte i kuhajte na laganoj vatri oko pola sata.

Za kraj, dodajte začine po ukusu i kuhajte još desetak minuta. Rernu zagrijte na 200 stepeni, prebacite đuveč u vatrostalnu posudu i pecite pola sata. Vaš ukusni đuveč je spreman za serviranje!

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -