Domaća prezla može biti savršen dodatak vašim omiljenim jelima. Ako se pitate kako iskoristiti stari hljeb, imamo odličan recept za vas. Ovaj proces je jednostavan i brz, a rezultati su fenomenalni.
Priprema Sastojaka
Prvo, potrebno je sakupiti sastojke. Osim starog hljeba, trebat će vam električna sjeckalica, papir za pečenje i tepsija. Izrežite stari hljeb na manje komade kako biste olakšali sjeckanje.
Izrada Prezle
Stavite komade hljeba u električnu sjeckalicu i usitnite ih do željene veličine mrvice. Ako želite, možete dodati jedan sastojak da mrvice budu sočnije. Ova domaća prezla može se koristiti za razne recepte.
Pekanje i Hlađenje
Postavite rernu na 150 stepeni i zagrijte je oko 15 minuta. U međuvremenu, pripremite tepsiju s papirom za pečenje i rasporedite mrvice ravnomjerno. Pecite mrvice 15 minuta, zatim ih promiješajte i nastavite peći još 15 minuta.
Čuvanje Prezle
Nakon što mrvice dobiju zlatnu boju, isključite rernu i otvorite je. Ostavite tepsiju unutra da se mrvice ohlade. Kada se ohlade, izvadite ih i, ako je potrebno, ponovo usitnite. Spremite gotovu prezlu u suhu posudu s poklopcem.