Petak, 22 Novembra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeGastro KutakKako Napraviti Domaću Prezlu od Starog Hljeba?

Kako Napraviti Domaću Prezlu od Starog Hljeba?

Domaća prezla može biti savršen dodatak vašim omiljenim jelima. Ako se pitate kako iskoristiti stari hljeb, imamo odličan recept za vas. Ovaj proces je jednostavan i brz, a rezultati su fenomenalni.

Priprema Sastojaka

Prvo, potrebno je sakupiti sastojke. Osim starog hljeba, trebat će vam električna sjeckalica, papir za pečenje i tepsija. Izrežite stari hljeb na manje komade kako biste olakšali sjeckanje.

Izrada Prezle

Stavite komade hljeba u električnu sjeckalicu i usitnite ih do željene veličine mrvice. Ako želite, možete dodati jedan sastojak da mrvice budu sočnije. Ova domaća prezla može se koristiti za razne recepte.

Pekanje i Hlađenje

Postavite rernu na 150 stepeni i zagrijte je oko 15 minuta. U međuvremenu, pripremite tepsiju s papirom za pečenje i rasporedite mrvice ravnomjerno. Pecite mrvice 15 minuta, zatim ih promiješajte i nastavite peći još 15 minuta.

Čuvanje Prezle

Nakon što mrvice dobiju zlatnu boju, isključite rernu i otvorite je. Ostavite tepsiju unutra da se mrvice ohlade. Kada se ohlade, izvadite ih i, ako je potrebno, ponovo usitnite. Spremite gotovu prezlu u suhu posudu s poklopcem.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -