Petak, 22 Novembra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeGastro KutakKako koristiti voćni sok da spriječite tamnjenje banana

Kako koristiti voćni sok da spriječite tamnjenje banana

Prije nego počnete dekorirati slasticu, kriške banane uronite u malo voćnog soka kako biste usporili proces tamnjenja. Najbolja opcija je sok od jabuke te ćete tako sprječiti tamnjenje banane, a one neće promijeniti okus.

Razlog za to je što je, unatoč uobičajenom nedostatku kiselosti, sok od jabuke također donekle kiseo. Njegov blaži okus, međutim, mogao bi ga učiniti manje nametljivim u receptu za slastice.

Iako mnogi recepti preporučuju korištenje voćnog soka kako banane ne bi potamnjele, postoji još jedan sastojak koji je uspješan, a možda niste ni svjesni da je kiseo. Naime, med ima pH vrijednost od 3,2 do 4,5, što ga stavlja prilično blizu soku od jabuke u spektru kiselosti. Med, također, sadrži peptidni spoj koji, čini se, zaustavlja djelovanje enzima koji uzrokuje tamnjenje banane.

U ovu svrhu često se preporučuju sok od narandže, ananasa i limuna jer imaju dosta kiseline. Čak i limunada može spriječiti da banana poprimi smeđu boju, ali loša strana bilo koje od ovih opcija je ta što bi mogle dati pomalo opor okus koji se neće dobro slagati s bananama.

Uz pomoć ovih trikova možete spremiti svježe i svijetle kriške banana za dekoraciju ili pripremu raznih slastica. Isprobajte različite voćne sokove i pronađite onaj koji najbolje odgovara vašem receptu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -