Vrhunski desert za svaku priliku
Ova torta s orasima i čokoladom idealna je za sve ljubitelje slastica. Priprema se brzo i lako, a donosi izvanredan okus.
Sastojci za tortu
Za pripremu ove ukusne torte potrebno je: 200 g mljevenih oraha, 200 g plazma keksa, 200 ml slatke pavlake i 200 ml kisele pavlake. Također, potrebne su dvije pune kašike šećera u prahu, malo ekstrakta po želji, kao i 50 g rastopljene čokolade. Na kraju, preporučujemo dodati šlag za ukrašavanje.
Kako pripremiti tortu?
Prvo umutite kiselu pavlaku s šećerom u prahu i vanilijom. Zatim posebno umutite slatku pavlaku i spojite sve sastojke. Podijelite smjesu na dva dijela.
U jedan dio dodajte mljevenu plazmu i malo mlijeka, a u drugi mljevene orahe i rastopljenu čokoladu. Dobro izjednačite smjesu.
Oblikovanje i hlađenje
Pleh obložite prozirnom folijom i na dno stavite čokoladni dio, zatim smjesu s orasima. Preko stavite piškote umočene u mlijeko.
Pleh stavite u zamrzivač na dva sata. Nakon toga, izvrnite tortu na poslužavnik. Umutite šlag kremu i ukrasite tortu sjeckanim orasima.
Vratite tortu u zamrzivač na kratko, kako bi se dobro ohladila.