Sastojci za supu
Za pripremu ukusne povrtne supe potrebni su vam sljedeći sastojci: dvije mrkve, dva štapića celera, dvije glavice crvenog luka, dva čena bijelog luka, maslinovo ulje, dvije pileće kocke, 2 x 400 grama konzerviranog cherry paradajza, tri velika paradajza i 1/2 vezice svježeg bosiljka.
Priprema supe
Prvo ogulite mrkvu i isecite je na kolutiće. Celer narežite na trokutiće, a crveni luk sitno nasjeckajte. Bijeli luk ogulite i sitno narežite. U velikom tiganju zagrijte dvije kašike maslinovog ulja na srednje jakoj vatri.
Dodajte pripremljeno povrće u tiganj i kuhajte s otvorenim poklopcem 10 do 15 minuta. U međuvremenu, izmrvite pileće kockice u bokalu i prelijte ih sa 1,5 litara ključale vode. Miješajte dok se kockice ne otope.
Nakon što je povrće omekšalo, dodajte temeljac u tiganj, zajedno sa konzerviranim i cijelim paradajzom. Dobro promiješajte i pustite da proključa. Nakon toga, poklopite i kuhajte na laganoj vatri 10 minuta.
Kada je supa gotova, sklonite tiganj s vatre. Po želji, dodatno začinite morskom soli i biberom, te dodajte svježi bosiljak. Na kraju, koristite blender za postizanje kremaste teksture. Prijatno!