Ukoliko želite pripremiti ukusan i zdrav obrok od ljetnih tikvica, imamo sjajan recept za vas. Potrebni sastojci su 700 grama tikvica, 5 komada mladog luka, 250 grama fete, stručak peršuna, 1 kašika mljevene paprike, 130 grama brašna, 3 jaja, limun, so, biber i ulje.
Priprema je jednostavna. Prvo naribajte tikvice, posolite ih i stavite na krpu da odstoje 20 minuta kako bi se oslobodile viška tekućine. Za to vrijeme, sjeckani luk i fetu izmiješajte zajedno, pa im dodajte sjeckani peršun i mljevenu papriku. U smjesu dodajte i brašno, so, biber i jaja, a potom sve dobro promiješajte.
Kada su tikvice dovoljno iscijeđene, dodajte ih u smjesu. Smjesa treba biti grudasta, ali takva treba biti. Zatim, uz pomoć kašike, vadite smjesu u tavu s ugrijanim uljem kako biste dobili male palačinke. Spljoštite ih kašikom i pržite sa svake strane oko 2 minute.
Gotove tikvice poslužite s limunom, koji će obogatiti njihov ukus. Ovaj jednostavan recept pruža neodoljivu kombinaciju hrskave korice i sočnih tikvica, a uživanje u ovom obroku sigurno neće izostati.
Isprobajte ovaj recept i sigurni smo da će tikvice postati jedno od omiljenih jela u vašem domu.