Jeste li već probali pink pastu? Ako niste, onda je to definitivno nešto što treba da uradite, ako jeste, onda treba isprobati ovaj recept. Ova pasta se priprema sa sosom od cvekle i ne samo da izgleda kao pravi moderni obrok, već je i vrlo zdrav ručak.
Sastojci za pink pastu su 300 g paste, 300 g cvekle, bijeli luk u prahu, maslinovo ulje, so, biber, dvije i po kašike feta sira, parmezan i origano. Za početak stavite pastu da se krčka, a za to vrijeme pripremite sos.
Cveklu lijepo očistite i operite. Sa malo maslinovog ulja prelijte cveklu i stavite je u rernu da se peče na 180 stepeni oko 15 minuta. Kada je izvadite iz rerne, izblendajte je i dodajte bijeli luk, so, biber. Dodajte vodu da ne bi bila poput pirea.
Pomiješajte pesto od cvekle sa pastom i malo origana, pa rukom izmrvite fetu i dodajte pasti. Možete promiješati, a možete je i ostaviti odozgo. Dodajte malo parmezana i servirajte.
Ova pink pasta ne samo da će oduševiti vaše oči svojom lijepom bojom, već će i zadovoljiti vaše nepce sa bogatim okusom. Cvekla je poznata po svom visokom nutritivnom sadržaju i može pomoći u održavanju zdravog srca i pomaže u detoksikaciji organizma. Sa ukusnim dodacima kao što su feta sir i parmezan, ovaj obrok će sigurno postati favorit u vašem jelovniku.
Probajte ovu neobičnu pastu kao osvježavajući obrok koji će vas sigurno osvojiti svojim ukusom i izgledom. Oduševite svoje prijatelje i porodicu novim jelom i iskoristite cveklu na jedan inovativan način. Pink pasta je definitivno za sve ljubitelje hrane, a posebno za one koji žele isprobati nešto novo i drugačije.
Isprobajte recept za pink pastu sa sosom od cvekle i osvojite svoje nepce sa ukusom i bojom ovog ručka.