Uvod u recept
Omiljeno povrće mnogih, tikvice, može se pripremiti na različite načine. Ovaj recept nudi savršenu kombinaciju okusa. Pileća šunka i edamer dodaju bogatstvo i kremastost jelu.
Sastojci za pripremu
Za pripremu ovog ukusnog jela potrebno je:
- 3 tikvice
- ½ kašikice soli
- 250 g pileće šunke, narezane
- 200 g edamera u listićima
- 100 g krušnih mrvica
Priprema jela
Prvo, operite tikvice i narežite ih na tanke kolutove. Uključite pećnicu da se zagrije na 180 stepeni. U posudi pomiješajte tikvice, sol i pileću šunku.
Zatim dodajte listiće edamera i sve dobro promiješajte. Na kraju, sve prelijte krušnim mrvicama kako bi dobili zlatnu koricu.
Pečenje i serviranje
Položite smjesu u vatrostalnu posudu i stavite je u pećnicu. Pecite oko 25-30 minuta. Kada jelo dobije zlatno smeđu boju, izvadite ga i poslužite toplo.
Ovo jelo je savršeno kao prilog ili glavno jelo za obitelj ili goste. Uživajte u slasnim okusima tikvica sa pilećom šunkom i edamerom!