Ukoliko vam treba brza ideja za ručak u ovim ljetnim danima, onda je ovaj recept idealan za vas. Jednostavna priprema, a obiluje vitaminima nužnim za zdravlje čovjeka.
Sastojci su vrlo jednostavni i lako dostupni. Potrebno vam je 200 g pilećih prsa, 100 g tikvica, 50 g paprike, 30 g kus kusa, 30 ml Teriyaki umaka, 1 kašika maslinovog ulja i začini po želji.
Priprema ovog ukusnog jela također je vrlo jednostavna. Prvo, narežite pileće meso na kockice i stavite ga u tavu. Posolite meso i dodajte kurkumu ili neki drugi začin po želji. Dodajte malo vode i pecite desetak minuta. Kada voda ispari, malo promiješajte meso i uklonite ga iz tave.
Nakon toga, narežite tikvice i papriku na tanke trakice i lagano ih pecite na maslinovom ulju otprilike pet minuta. Potom, povrću u tavi dodajte meso i prelijte sve Teriyaki sosom. Dobro promiješajte i, ukoliko želite, dodajte još začina po svom ukusu.
Na kraju, dodajte kus kus koji ste prethodno samo prelili kipućom vodom i ostavili tri do pet minuta. Još jednom sve dobro promiješajte i poslužite.
Ovaj jednostavni obrok nije samo ukusan, već je i nutritivan. Piletina je izvor proteina, tikvice i paprike obiluju vitaminima i mineralima, a kus kus će vam dati osjećaj sitosti i dodatnu dozu energije.
Uživajte u ovom brzom i zdravom ručku za ljetne dane i iskoristite sve benefite koje pružaju ovi jednostavni sastojci.