Srijeda, 13 Novembra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeGastro KutakBrza i hrskava tjestenina s piletinom za savršen ručak

Brza i hrskava tjestenina s piletinom za savršen ručak

Uvod u brzo i ukusno jelo

Brza tjestenina s piletinom, koja se može zapeći u rerni za dodatnu hrskavost, idealna je za ručak. Ovo jelo savršeno spaja jednostavnost pripreme i bogatstvo okusa. Pripremite se za kulinarsku avanturu!

Sastojci koje trebate

Za pripremu ovog jela potrebno je:

– 4 kašike maslinovog ulja

– 1 sitno nasjeckan luk

– ¼ kašike čili paprike

– 2 konzerve isjeckanog paradajza (400g)

– 1 kašika bijelog šećera

– 6 kašika mascarpone sira

– 4 pileća fileta narezana na trakice

– 300g penne tjestenine

– 70g cheddar sira

– 50g mozzarella sira

– sitno nasjeckan peršun.

Priprema jela

Zagrijte 2 kašike maslinovog ulja u tavi na srednjoj vatri. Pržite luk 10-12 minuta dok ne postane zlatan. Dodajte čili papriku i pržite još jednu minutu. Zatim ubacite paradajz, šećer i začinite prema ukusu. Kuhajte 20 minuta, a zatim umiješajte mascarpone sir.

U drugoj tavi zagrijte 1 kašiku ulja i pržite pileću trakice 5 minuta dok ne budu pečene. U međuvremenu, skuhajte penne tjesteninu prema uputama na pakovanju. Ocijedite tjesteninu i pomiješajte je s preostalim uljem.

U vatrostalnu posudu stavite tjesteninu, dodajte piletinu i prelijte umakom. Na vrh stavite cheddar i mozzarella sir, te sitno nasjeckan peršun. Rernu zagrijte na 220 stepeni i pecite 20 minuta dok jelo ne dobije zlatnu boju. Poslužite toplo i uživajte!

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -