Anastasija Ražnatović i njen kulinarski talent
Anastasija Ražnatović, poznata javna ličnost, nedavno je oduševila svoje pratioce jednostavnim receptom za pastu ‘aglio e olio’. Fotografisala je obrok koji je, čini se, sama pripremila u svom domu.
Jednostavnost i ukus italijanske kuhinje
Budući da je na tanjiru bila pasta sa malo parmezana, postavilo se pitanje o vrsti pripremljene tjestenine. Iako na prvi pogled izgleda skromno, prozvani obrok je jedno od omiljenih jela ljubitelja italijanske kuhinje.
Kako pripremiti pastu ‘aglio e olio’
Recept za pastu ‘aglio e olio’ je vrlo prost. Za pripremu su potrebni osnovni sastojci: testenina, maslinovo ulje, beli luk i eventualno parmezan. Rođeni Italijani se ne bi složili da ovo jelo nije bogato okusom.
Postupak pripreme je jednostavan. Skupite testeninu i skuvajte je prema uputstvu na pakovanju. Nakon kuhanja, pažljivo je ocedite od vode i vratite u šerpu. Zatim dodajte maslinovo ulje, nasjeckan beli luk, peršun, so i biber po ukusu.
Važno je dobro promešati, a zatim kratko zagrijati na ringli, samo da beli luk zamiriše. Na kraju, možete dodati malo parmezana za dodatni ukus.