Ponedjeljak, 28 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetNjemačka i Indija: Zapošljavanje Kvalifikovanih Radnika kao Šansa za Obje Države

Njemačka i Indija: Zapošljavanje Kvalifikovanih Radnika kao Šansa za Obje Države

Baerbockova Izjava o Zapošljavanju

Tokom razgovora s indijskim ministrom vanjskih poslova Subrahmanyamom Jaishankarom, njemačka ministarka vanjskih poslova, Annalena Baerbock, naglasila je važnost zapošljavanja kvalifikovanih radnika. Ova saradnja bi mogla rezultirati “win-win” situacijom za Njemačku i Indiju.

Potreba za Kvalifikovanim Radnicima u Njemačkoj

Baerbock je istaknula da Njemačka suočava s potrebom za stručnjacima, posebno u sektoru tehnologije i inženjeringa. Indija, s druge strane, ima obilje obrazovanih mladih ljudi koji žele raditi na globalnom tržištu.

Potpisivanje Migracijskog Sporazuma

Na sastanku je potpisan Migracijski i mobilni partnerski sporazum (MMPA). Ovaj sporazum ima za cilj pojednostaviti vizne procedure i osigurati legalne uvjete rada za migrante.

Zaštita Prava Radnika

MMPA podrazumijeva saradnju između državnih i privatnih sektora. Također se naglašava zaštita prava radnika i sprečavanje nepravilnih migracija, što je ključni prioritet za obje države.

Saradnja sa Indijskim Studentima

Njemački ministar rada Hubertus Heil, takođe prisutan na događaju, razgovarao je s indijskim učenicima koji su zainteresovani za obuku u Njemačkoj. Istakao je prednosti koje zemlja nudi međunarodnim radnicima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -