Ponedjeljak, 28 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeMagazinAuto IndustrijaYpsilon Rally 4 HF: Novo Poglavlje U Reli Utrkama Sa Legendarnom Lancijom

Ypsilon Rally 4 HF: Novo Poglavlje U Reli Utrkama Sa Legendarnom Lancijom

Pojava novog reli automobila

Ypsilon Rally 4 HF predstavlja osnovni reli automobil koji će oduševiti zaljubljenike u trke. Njegova cijena iznosi 74.500 eura. Ovaj automobil pokreće 1,2-litarski motor s turbopunjačem, koji razvija 215 KS. Prijenos snage se vrši preko petostepenog manuelnog mjenjača.

Suradnja s legendarnim vozačem

Lancia je angažovala stručnjake, među kojima je i Miki Biasion, poznati italijanski reli vozač. Biasion je osvojio Evropski reli šampionat 1983. godine vozeći Lancia 037, i ima dvije titule u Svjetskom reli šampionatu. Njegovo iskustvo i znanje značajno su doprinijeli razvoju Ypsilon Rally 4 HF.

Trofejna historija i trkaćie serije

“Ako ste sanjali da postanete reli vozač, san uključuje i Lanciju,” izjavio je Biasion. Ovaj novi model će biti dostupan za reli utrke širom svijeta. Lancia organizuje seriju pod nazivom Trofeo Lancia Rally, koja će se održati na šest događaja Italijanskog reli šampionata 2024. godine.

Električni model na horizontu

Nakon Ypsilon Rally 4 HF, Lancia planira lansirati snažnu električnu verziju Ypsilona. Model Ypsilon HF će imati elektromotor sa 286 KS i ubrzanje od 0 do 100 km/h za 5,8 sekundi. Ovaj automobil će biti najsnažniji mali električni automobil Stellantisa kada se pojavi na tržištu u proljeće 2025. godine.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -