Ponedjeljak, 28 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiRegijaIntenzivna potraga za Alijom Balijagićem nakon dvostrukog ubistva u Sokolcu

Intenzivna potraga za Alijom Balijagićem nakon dvostrukog ubistva u Sokolcu

Ubistvo Jovana i Milenke Madžgalj

Nakon ubistva Jovana i Milenke Madžgalj u selu Sokolac, potrage za osumnjičenim Alijom Balijagićem se nastavljaju. Brat i sestra tragično su stradali prošlog petka. Osumnjičeni je za sada u bjekstvu, što dodatno komplikuje situaciju.

Helikopterska potraga

Vlasti su angažovale helikopter sa termovizijom da pretraži reon oko Tomaševa. Načelnik Generalštaba, brigadni general Zoran Lazarević, posjetio je mjesto zločina. On je iznio informaciju da su vojska i policija okupili sve dostupne resurse u nastojanju da pronađu osumnjičenog.

Poziv građanima na oprez

Policija upozorava građane da budu oprezni. U saopćenju iz Uprave policije navode da su sve raspoložive jedinice na terenu u cilju lociranja Balijagića.

Korekcija informacija o prijavama

Policija je takođe demantovala tvrdnje da je Alija Balijagić više puta prijavljivan. Samo je jedna prijava stigla 25. oktobra, dan zločina. Prijava se odnosila na njegovo prisustvo u zaseoku Sokolac sa oružjem.

Akcija policije

Policijski službenici su odmah reagovali na prijavu, no nisu pronašli osumnjičenog na navedenom mjestu. Tokom cijelog dana 25. oktobra, policija je pretražila teren i objekte gdje su boravili stradali u pokušaju prikupljanja više informacija.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -