Ponedjeljak, 28 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportOstali sportoviDžudo: Božidar Vučurević sa srebrnom medaljom na Sarajevo European Openu

Džudo: Božidar Vučurević sa srebrnom medaljom na Sarajevo European Openu

Izvanredni nastupi bh. džudista

Nakon izvanrednih borbi tokom preliminarnih rundi, Božidar Vučurević osvojio je srebrnu medalju u finalu kategorije do 90 kilograma. U borbi protiv srbijanskog reprezentativca Boška Borenovića, Vučurević je poveo nakon Waza-arija. Unatoč tome što mu je zlato izmaklo, prva medalja na kontinentalnom Openu je značajno postignuće za njega i trenera Mitra Mrdića.

Osvojene medalje i ostali rezultati

U istoj kategoriji, Toni Miletić nije imao sreće i poražen je u Golden scoreu od Islama Sogenova, reprezentativca Srbije. Svijetla tačka za Bosnu i Hercegovinu bio je Mustafa Hebib, koji je u kategoriji do 81 kilograma osvojio četvrtu medalju za našu zemlju pobjedom protiv mađarskog takmičara Totha Botonda. Ovo je Hebibu bila druga medalja na jednom kontinentalnom Openu.

Nedostatak srebra u ženama

Nažalost, Lejla Karić nije uspjela da osvoji medalju, poraženom od Nikolinu Nišavić iz Srbije, također u kategoriji do 52 kilograma. Ovi rezultati pokazuju potencijal bh. džudista na međunarodnoj sceni.

Džudo savez u vrhu organizacije

Džudo savez Bosne i Hercegovine nastavlja se isticali kao vrhunski organizator. Ove godine, bili su domaćini nekoliko značajnih takmičenja. Evropska džudo unija je izrazila visoke ocjene o njihovoj organizaciji, što otvara mogućnost za više takmičenja u 2025. godini.

Uspon mladih takmičara

Na Evropskom kupu za kadete u Kopru, mladi bh. džudisti postigli su značajan uspeh. Osvojili su četiri bronze, a medaljama su se okitili Petra Čuljak, Ramiz Pašić, Imran Gušić i Nikola Lubura.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -