Nedjelja, 27 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportOstali sportoviOdržana uspješna brdska biciklistička utrka u Goraždu

Održana uspješna brdska biciklistička utrka u Goraždu

Organizacija i pripreme

U Goraždu je održana značajna brdska biciklistička utrka, koju je organizovao Biciklistički savez BiH. Organizaciju je povjereno Biciklističkom klubu Goražde, čiji su članovi uspjeli dočekati oko 50 učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine.

Gostujući učesnici

Među učesnicima su bili biciklisti iz Gradiške, Trebinja, Banjaluke, Sarajeva, Prijedora, Doboja i drugih gradova. Ovaj događaj je podržala ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi BPK Goražde, Adisa Alikadić-Herić.

Ponosi na održani događaj

Adnan Efendić, predsjednik Biciklističkog kluba Goražde, izrazio je ponos zbog organizacije ovog takmičenja. “Ovo je prvi put da organizujemo brdsku biciklističku utrku i veoma smo ponosni na to. Više od mjesec i po pripremali smo stazu i logistiku”, istakao je Efendić.

Tehnički elementi i staza

Staza prema Trešnjici dugačka je 6,4 kilometra i zadovoljava sve standarde svjetske biciklističke asocijacije. S obzirom na blizinu grada, udaljenost od centra do Trešnjice je samo 4,7 kilometara. Staza obuhvata makadam, šumski put i livade, što je učesnicima omogućilo odlične uslove za vožnju.

Dodatne kategorije i rekreativci

Pored profesionalnih biciklista, na utrci su učestvovali i rekreativci u posebnoj utrci “Hobi 1” i “Hobi 2”. Tri medalje koje su osvojene u Goraždu dodatno su naglasile uspjeh ovog događaja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -