Nedjelja, 27 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetIran najavljuje izvještaj o dešavanjima na Bliskom istoku i odnose s Izraelom

Iran najavljuje izvještaj o dešavanjima na Bliskom istoku i odnose s Izraelom

Nova dešavanja na Bliskom istoku

Iranski diplomat Abbas Araqchi najavio je predstavljanje izvještaja o najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku. Očekuje se da će se izvještaj objaviti tokom naredne sedmice. Araqchi je također govorio o nedavnoj regionalnoj turneji šefa iranske diplomatije, koja je obuhvatila posjete brojnim zemljama regije.

Odnos s Izraelom i cionistički režim

U razgovoru s novinarima, Araqchi je komentirao napad koji je Iran započeo početkom oktobra. On je istakao da je “cionistički režim pretrpio težak udarac” tokom ove operacije. Prema njegovim riječima, izraelski mediji su cenzurisali informacije o toj akciji.

Ciljevi i strategija Irana

Armaqchi je naglasio da su njegovi putovanji u regiji usmjerena ka stvaranju političkog odvraćanja. Također je istakao zabrinutosti Irana zbog širenja sukoba koji promoviše Izrael. “Otpor je pogođen, ali se obnavlja”, naglasio je, dodavši da se Hezbolah ne može uništiti.

Spremnost na sve opcije

Araqchi je jasno poručio da Iran ne želi rat, ali je spreman odgovoriti na svaki napad. “Spremni smo na sve”, zaključio je iranski šef diplomatije, naglašavajući potrebu za zaštitu nacionalnih interesa.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -