Nedjelja, 27 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetTrump i Musk: Neočekivani Saveznici u Političkoj Igralištu

Trump i Musk: Neočekivani Saveznici u Političkoj Igralištu

Kada se govori o Donaldu Trumpu i Elonu Musku, teško je zamisliti da su oni saveznici. Musk je stvorio bogatstvo kroz kompaniju Tesla, koja je pionir u proizvodnji električnih automobila.

Trump protiv električnih automobila

Trump je često izražavao sumnju prema budućnosti industrije električnih automobila. On je, u više navrata, izjavljivao da će ta industrija propasti, koristeći to kao argument u kampanji protiv Joea Bidena i Kamale Harris.

Muskove kritike Trumpa

Musk nije štedio kritike prema Trumpu. Godinama ga je nazvao “svjetskim šampionom sr**a” u privatnom razgovoru. Prvi susret sa Trumpom 2016. godine bio je obavijen sarkazmom, kada je Musk rekao da je Trump “luđak”.

Političko savezništvo

Un despite sve razlike, Musk i Trump su se našli na istoj političkoj strani. Musk aktivno sudjeluje u Trumpovoj kampanji, čak se pojavljuje i na njegovim skupovima.

Lobistička grupa “America”

Osnivanje lobističke grupe “America” pokazuje Muskovu posvećenost Trumpovoj kampanji. Ova grupacija je prikupila desetine miliona dolara za podršku bivšem predsjedniku.

Koji su Muskov interesi?

Bez obzira na njihov turbulentni odnos, ostaje pitanje – koji su stvarni interesi Elona Muska? Njihovo savezništvo zbunjuje mnoge analitičare, a budućnost će otkriti odgovore.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -