Nedjelja, 27 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomePozitivnoBiznisIzgradnja novih pogona fabrike GS u Rami: Očekuje se svečano otvorenje

Izgradnja novih pogona fabrike GS u Rami: Očekuje se svečano otvorenje

Početak izgradnje i razvoj kapaciteta

Izgradnja novih pogona fabrike GS započela je u januaru 2023. godine. Ovaj projekat je ključan korak za razvoj fabrike. Prije nekoliko mjeseci uspješno je prebačen jedan od najvažnijih projekata u Ramu. Pogoni su već dobili sve potrebne certifikate i trenutno se u njima proizvode dijelovi za renomiranu kompaniju Liebherr.

Planovi za budućnost

Rukovoditelj GS-Rama, Goran Zelenika, izjavio je za Klix.ba da planiraju započeti projekat za njemačke željeznice. Ovaj projekt je tehnološki vrlo zahtjevan, ali GS-Rama posjeduje potrebne resurse i kapacitete za njegovu realizaciju.

Proizvodnja i rast

Zelenika naglašava da je trenutna proizvodnja orijentisana na izvoz, ali ne isključuje mogućnost saradnje sa domaćim klijentima. Svake godine, proizvodnja se širi za oko 10 posto, što predstavlja stabilan rast.

Važnost projekta u Rami

Projekt u Rami se vidi kao značajna stepenica u razvoju fabrike. Osim povećanja kapaciteta, donosi i tehnološki napredak. Svaki novi projekt donosi svoje izazove, a tim u GS-Rami je spreman na njih.

Svečano otvorenje

Svečano otvorenje novih pogona zakazano je za 5. novembar. Očekuje se prisustvo klijenata, dobavljača i svih koji su bili uključeni u izgradnju ove moderne tvornice.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -