Nedjelja, 27 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportKosarkaBojan Bogdanović: Putovanje iz Mostara do NBA lige

Bojan Bogdanović: Putovanje iz Mostara do NBA lige

Predstavljanje legendarnog košarkaša

Kao dio svoje nove karijere, Bojan Bogdanović predstavljen je na spektakularan način. Na svečanosti je objavljen videoprilog koji prikazuje njegov put od početaka u Zrinjskom iz Mostara do velikih scena NBA lige.

Porijeklo i rani počeci

Bojan je istakao svoje porijeklo, naglasivši da je rođen u BiH, u Mostaru. Iako je igrao za reprezentaciju Hrvatske, svoje prve košarkaške korake napravio je u domovini. “Moj otac je bio košarkaš i uveo me u ovaj sport kada sam imao 14 godina”, izjavio je Bogdanović.

Uspon ka vrhu

Nakon početaka u Mostaru, Bojan se takmičio na Eurobasketu. Njegov uspjeh otvorio mu je vrata Real Madrida, gdje je proveo skoro četiri godine. Uslijedile su njegove uspješne godine u Murciji i Ciboni, a zatim i u Fenerbahčeu.

NBA karijera i trenutni klub

Nakon nekoliko prelijepih godina u Europi, Bojan je krenuo u NBA ligu. Igrao je za Brooklyn, Washington, Indianu, Utah Jazz, Detroit i New York. Trenutno se vratio u Brooklyn gdje obećava borbu u svakoj utakmici.

Poruka navijačima

U svom obraćanju navijačima, Bojan je obećao: “Mogu obećati da ćemo se boriti svaku utakmicu do kraja.” Njegova posvećenost i strast za košarkom svakako će inspirisati mnoge.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -