Nedjelja, 27 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeShowbizzAlec Baldwin oslobođen optužbe: Odluka suda izazvala kontroverzu

Alec Baldwin oslobođen optužbe: Odluka suda izazvala kontroverzu

Odluka suda o obnovi suđenja

Sutkinja Mary Marlow Sommer iz Novog Meksika izjavila je da tužilaštvo nije pružilo dovoljno čvrstih argumenata. Konačna odluka odnosi se na obnovu suđenja koje je prvotno odbačeno 12. jula. Razlog za odbacivanje suđenja bilo je prikrivanje dokaza tokom istrage.

Tragični incident na ranču Bonanza Creek

Tragedija se desila 21. oktobra 2021. godine na ranču Bonanza Creek, blizu Santa Fea. Tokom snimanja indie Western filma “Rust”, Alec Baldwin je, kako se navodi, pokazivao Colt 45 pištolj prema snimateljici Halynne Hutchins. U tom trenutku, pištolj je ispalio metak, što je rezultiralo njenom smrću, dok je režiser Joel Souza pretrpio povrede.

Emocije u sudnici

Nakon objave presude, Alec Baldwin je pokazao emocije i rasplakao se u naručju svoje supruge. Sutkinja Sommer naglasila je da izmijenjeni zahtjev tužilaštva nije bio dovoljno osnovan i da je stoga odbijen.

Daljnji pravni postupci

Odbijanje tužilaštva da obnovi suđenje došlo je četiri dana nakon razmatranja Baldwinove odbrane. U središtu spora bili su metci koje je policiji predao bivši policajac iz Arizone. Sud i tužilaštvo su odbacili tvrdnje o povezanosti metaka s ovom slučajem.

Specijalna tužiteljica Kari Morrissey najavila je žalbu na odluku suda. Ova odluka može otvoriti mogućnost daljnjih pravnih postupaka u ovom kontroverznom slučaju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -